Monday, December 12, 2011

3 ditembak mati di masjid- krabi thailand

Tiga lelaki ditembak mati apabila lelaki bersenjata yang tidak diketahui lelepaskan peluru pada sekumpulan jemaah di luar sebuah masjid di Krabi, polis berkata pada hari Isnin semalam.

Tiga lelaki, termasuk seorang ketua kampung yang baru dipilih turut cedera dalam kejadian tembakan tersebut. Mennurut ketua polis ia mungkin didorong oleh politik,  kerana kawasan itu bebas daripada isu puak pemisah  .

Tidak pernah terjadi isu keganasan ekstremis di Krabi, satu-satunya wilayah-wilayah selatan yang majoriti penduduknya beragama Islam yang tidak disentuh oleh isu pemisah.

lelaki di selamatkan superman

gambar hiasan
Seorang lelaki Australia telah diselamatkan oleh "Superman" selepas dia telah dilanggar oleh sebuah kereta malam Sabtu lalu.

Heng Khuen Cheok,  doktor di bilik kecemasan yang berusia 33 tahun di Melbourne, berpakaian seperti 'Man of Steel' bagi mengahadiri bachelor party dirinya ketika menyelamatkan mangsa.

Mangsa yang tidak dikenali mengalami kederaan dikepala pada mulanya tidak mahu memberi kerjasama dan memandang sinis pemakaian doktor trsebut. 
padah bermain leser.. pemuda ditangkap polis..

Seorang lelaki dari Long Island ditahan Sabtu lalu selepas dia didakwa menunjukkan laser pada sebuah pesawat - dan kemudian menghalakan laser pada sebuah helikopter polis yang sedang menyiasat kejadian itu.

gambar hiasan.

genap sudah sebulan blog ini

assalamualaikum, salam satu malaya. rasanya. dah genap sebulan blog aku ni. Alhamdulillah, ada juga yang sudi membaca.. walau aku slalu salah menaip. bahasa terabur. maklum la bahasa melayu dulu dapt 6 je. mula2 mcm rasa berat hati je nak teruskan. tapi ok la. sekadar berhibur.. kalau nak kata untuk cari kesenangan, aku rasa duit broadband pun tak lepas. 

facebook
fun page