Thursday, December 15, 2011

7 lapangan terbang paling extreme di dunia


Lapangan terbang Ais laut -   walaupun ais dibawah lapangan terbang dalam sebaik-baik keadaan ia adalah salah satu daripada tujuh lapangan terbang yang melampau yang boleh membuat percutian anda diganggu perasaan takut.

kargo basikal terbaik di chinagua terbesar di dunia

Lampu kepala yang menyuluh permukaan atas  gua son   Doong Vietnam, ia adalah laluan gua terbesar pernah. Mula-mula diterokai pada awal tahun ini oleh pasukan British bersama- pasukanVietnam, gua  yang sekurang-kurangnya 262 X 262 kaki (80 X 80 meter) di kebanyakan tempat dan sekurang-kurangnya 2,8 batu (4.5 kilometer) panjang.

Dirogol berkali-kali - lagi mangsa FACEBOOK

Thailand - Polis menahan seorang lelaki yang disyaki penjenayah seksual pelajar sekolah muda selepas mendekati mereka melalui laman web media sosial pada hari Khamis.

Nakhon Ratchasima Muang Ketua Polis Daerah Padungkiat Siripornwiwat berkata suspek perogol adalah seorang pemastautin di Phuket yang berusia 37 tahun yang  sudah mempuyai waran tangkap.

Polis telah diberitahu oleh guru-guru di sebuah sekolah di Nakhon Ratchasima bahawa seorang lelaki yang mengunakan nama samaran 'SIDA Dan' dan 'Nakrob Dan Tai' (Southern Pahlawan) di laman sosial facebook  telah mempedaya dan merogol seorang gadis di bawah umur 14 tahun - pelajar sekolah tersebut.

satu hancur dua trauma - kemalangan lif

Seorang pekerja pengiklanan mati hancur  di Manhattan hari ini apabila dia melangkah masuk ke dalam lif dan tiba-tiba ia melonjak ke tingkat dua - sebelum pintu ditutup.

Suzanne Hart, 41, Young & Rubicam menjadi pelapik antara lif dan dinding aci di 285 firma di Madison Ave. bangunan pejabat, kata wakil pehak polis.

Kedua-dua orang lain di dalam lif - seorang lelaki dan seorang wanita - hanya dapat melihat kengerian ketika Hart meninggal dunia, kata sumber.

Dia "remuk sehingga benar-benar buruk," kata seorang pegawai bomba.


beruang melambai tangan pada pengunjung

Beruang mesra yang di jumpai di rizab haiwan Washington, ia melambai tangan kepada pengunjung taman.

kelakuan beruang ini dirakam dan dimuat naik padam laman you tube "polite bear waves Hello," telah di tonton 2 juta kali.

Klip menunjukkan seorang gadis muda yang melambai-lambai kepada beruang dari dalam kenderaan, menggesa beliau untuk meniru isyarat itu.

facebook
fun page