Sunday, December 18, 2011

memasang komen facebook di ruangan pages dengan App plugin.

Assalamualaikum. salam satu malaya. kali ni aku nak share note memasang komen facebook pada ruangan pages. ya pages tiada acces asal untuk kita memberi ruang kepada pembaca blog untuk memberikan komen. dan car ini juga boleh kita lakukan pada post kita yang lain juka kita tidak ingin memasang pada laman secara auto..  bermakna hanya post tertentu kita pasangkan.. 

ERRR TAK PAHAM AKU BEBEL APA LIHAT PAGES SINI

langkah utama, apa yang perlu kita lakukan ialah mendaftar facebook App plugin DAN MEMASANG JavaScript SDK pada blog anda..  jika belum dan tidak tahu bagai mana masuk lihat post  >>INI<<<  


Jika anda sudah melakukannya terus masuk ke laman Social Plugins FacebookMendaftar apps Facebook Developer untuk Facebook sosial plugins

Assalamualaikum. salam satu malaya. kali ni aku nak kongsi note untuk mendaftar apps plugins untuk mengunakan sosial plungins facebook.

Banyak kegunaan facebook sosial plugins yang kita tidak tahu akan kelebihannya. contohnya memasang komen facebook pada 1 gambar ataupun memasang komen pada halaman pages.

Kenapa perlu mendatar??  kerana tanpa membuat apps di facebook developer. plugin yang kita pasang tidak akan berfungsi. komen yang dibuat tidak akan dihantar kepada kita ataupun masalah akan timbul pada templet baru laman blogspot. Apps plungins ini berfungsi untuk menyambung applikasi facebook pada laman terus kepada akaun facebook kita.

Perhatian!!. pastikan akaun facebook anda telah  disahkan melalui no talifon mudah alih anda.


facebook
fun page