Wednesday, November 16, 2011

Childline Malaysia l sedia membantu l 15999Childline Malaysia adalah satu organisasi nasional bukan untuk mengaut keuntungan bertujuan mengwujudkan perkhidmatan telefon kebangsaan 24 jam untuk kanak-kanak di bawah 18 tahun yang memerlukan maklumat, penjagaan dan perlindungan. Langkah untuk mewujudkan perkhidmatan ini telah dimulakan oleh sekumpulan rakyat prihatin di bawah naungan Program TV Kanak-kanak Malaysia Foundation (MCTF) yang percaya bahawa kanak-kanak memerlukan talian bantuan khas yang mereka boleh mendekati untuk membantu.
Ia membawa bersama-sama bukan kerajaan (NGO) dan organisasi sektor swasta bekerjasama dengan agensi-agensi kerajaan seperti Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia (JKMM), UNICEF Malaysia, MCTF dan Child Helpline International (CHI)

VISI & MISI 
 Childline Malaysia yang diilhamkan oleh kepercayaan bahawa kita boleh membuat perbezaan kepada semua kanak-kanak. Kanak-kanak sering dilupakan atau diabaikan dalam masyarakat kita, di mana mereka dibawa sehingga dapat dilihat dan tidak mendengar, dan dalam sesetengah kes, tidak dilihat sama sekali. Childline Malaysia wujud untuk mempertahankan hak-hak mereka dengan mendengar kepada mereka, dengan membantu mereka apabila mereka memerlukan kita dan dengan membuat mereka berasa selamat.

info rumah anak-anak yatim di Malaysia

terniat di dalam hati untuk beramal. menghulurkan bantuan pada yang memerlukan. apakan daya wang ringgit tidak terdaya untuk di hulurkan pada mereka semua. hanya link kepada blog dan site yang memberi alamat dan info tentang rumah anak-anak yatim dinegara kita aku dapat kongsikan. semoga ada yang mampu memberi bantuan. jika tidak dengan bantuan wang ringgit mungkin juga dengan bantuan lainnya.. 

KLIK SAJA BENDERA NEGERI  UNTUK TERUS KE BLOG DAN SITE INFO RUMAH ANAK-ANAK YATIM YANG TERDAPAT PADA SETIAP NEGERI..


MALAYSIA

JOHOR DARUL TAKZIM

facebook
fun page