Friday, December 16, 2011

istana yang menabjubkan serata dunia - foto

Windsor Castle


jangan cepat marah - sekadar jenaka

hehehehehe... jangan cepat marah... kan dah terkena, hidup kena ceria..

dua kanak-kanak didera hidup dengan kucing - kesah keluarga yang menjijikan

Lima orang dewasa California telah didakwa dengan endangerment kanak-kanak selepas didakwa memaksa dua anak-anak gadis muda untuk tinggal di teratak yang menakutkan, direndam air kencing dengan lebih daripada seratus kucing - sebahagian daripadanya liar.

Orange County pendakwa mengumumkan feloni kes lewat Rabu lepas terhadap Sharon dan John Howe, anak perempuan mereka Kerri Howe Moreno, anak ke-dua mereka dan seorang cucu dewasa.

Mereka dikatakan membiarkan kanak-kanak perempuan - berumur 6 dan 12 - untuk berada tempat kediaman yang terlampau kotor berlumur dengan najis dan penuh dengan kawanan lalat hidup dan mati, lipas dan kutu. Salah satu daripada kedua-dua kanak-kanak perempuan telah dicakar pada tangan dan kakinya, kata pendakwaraya.

Heroin komik memeriksa payudara untuk kempen?


Mozambique - Afrika telah melancarkan kempen kesedaran kanser payudara dengan menampilakan poster sebahagian daripada wira-wira wanita yang terkuat, seperti Wonder Woman, storm, She-Hulk dan Catwoman, memeriksa payudara mereka untuk mencari ketumbuhan. 

Banjir di thailand - 740 kematian


sebuah akbar thailand melaporkan jumlah keseluruhan  kematian ialah 740 dengan tiga hilang, dari sumber Jabatan Pencegahan Bencana dan Tebatan sehingga 16/12/11.

Secara keseluruhan 3652 kampung di 80 daerah sembilan wilayah di bahagian atas negara ini masih menderita akibat banjir itu. Ia adalah Ang Thong, Ayutthaya, Lop Buri, Suphan Buri, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Nonthaburi, Samut Sakhon, dan Bangkok. jumlah kecelakaan di bahagian ini  adalah 730 kematian dengan tiga hilang.

perkerjaan paling cool di dunia


Membawa basikal di paris - pada tahun 2009 google telah mengupah dua perkerja untuk membawa basikal berteknologi untuk mengelilingi paris. basikal itu dilengkapi 9 kamera dan peralatan GPS yang canggih.

pengangkutan awam paling extreme di dunia - rusia


Pekan kecil Norilsk yang terletak di Rusia ini mengalami musim sejuk yang amat teruk saban tahun. dan setiap kali musim sejuk melanda mereka terpaksa menempuhi ribut salji untuk keluar berkumpul di gereja. bersepakat mengunakan pengangkutan awam dimana jentolak khas akan terdahulu membersihkan laluan. ia adalah pengalaman yang dasyat. jika suhu dibawah -10 maka tiada sebarang aktiviti akan dijalankan.
facebook
fun page