Monday, November 28, 2011

perkara yang anda perlu elak semasa tidur


 Perkara-perkara yang perlu kita ketahui dan kongsi bersama yang lain..

1. Jangan tidur memakai jam tangan.
Jam boleh mengeluarkan satu tahap tertentu radioaktif. Walaupun kecil, tetapi jika anda memakai jam tangan anda tidur untuk masa yang lama, ia mungkin mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan anda

5 jenis makanan penyumbang kenser

Mari kita lihat makanan penyumban kenser yang ada di sekeliling kita..


1. Sosej
Kerana kandungan nitrat yang tinggi, Pertubuhan Pencegahan Kanser menasihatkan  kanak-kanak tidak boleh makan 12 biji sosej. Jika hendak memakan sosej, sebaiknya membeli yang tidak mengandungi natrium nitrat.

khasiat buah durian belanda


Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi... sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?

Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.

Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia , dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis , dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.

dulu zaman kanak-kanak main perang perang kini airsoft.Ramai yang tidak mengetauhi akan kehujudan satu permainan popular mirip permain zaman kanak kanak kini di iktiraf salah satu pemainan yang digemairi disesetengah negara contohnya jepun.  akan tetapi di malaysia permaian yang extreme ini terlarang oleh kerana permohonan untuk mengiktirapnya sebagai salah satu kategori sukan di malaysia ditolak oleh majlis sukan malaysia pada tahun 2009. memiliki sesuatu yang menyerupai senjata api adalah menjadi satu kesalahan di malaysia. .akta senjata apireplika senjata berkuasa bateri.

note script 3 - sambungan note pergerakan(gambar dan teks)

Salam satu malaysia. sekali lagi aku nak share note aku. ni sambungan note yang lepas.. aku x cerita habis lagi..  kali ni untuk gambar.. basicnya sama.. takda beza, buat pengetahuan semua. kita boleh copypaste pada HTML//Javascript pada pilihan menambagh gadjet baru pada layout..bagi yang dah baca note 1 dan 2 mesti dah mula paham apa yang perlu di buat.. aku galakan pengunaan notepad untuk semua ini.

ok, kita mulakan dengan meletak gambar ak kira la dari komputer atau yang sudah ada di blog kita, kemudia tentukan saiz gambar.. dan kalu kita hendak tambah teks pun boleh.. dah siap kita tambah ni..

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">
<marquee direction="up" height="200" scrollamount="5" width="200">
HTML script
</marquee></div>

*penambahan  script berikut sebelum script pergerakan bertujuan untuk aligment border ke tengah

<div class="separator" style="clear: both; text-align: center;">

</div>
ataupun 
<center>

</center>

untuk melihat contoh lain, lihat galery 5 blog ini.

facebook
fun page