Tuesday, November 29, 2011

notis untuk kawan serumah

Tidak semua orang beruntung mendapat rakan sebilik atau serumah yang memahami dan menghormati hak masing-masing. saya sendiri mempuyai masalah ketika menyewa rumah. tidak kira, saya atau kawan. masing-masing mempuyai habit yang tidak disenangi. kemunculan rakan lain yang sering memerli atau menegur adalah sesutu yang baik bagi saya. haha. apapun cara untuk menegur, mungkin ini adalah pilihan terakhir sebelum kita beribah pikiran.


tattoo dari parut - kebodohan sesetengah manusia

Maaf jika saya terkasar bahasa dalam tajuk yang saya gunakan. ia adlah sesuatu yang mengerikan. menyeksa tubuh untuk sesuatu yang tidak bermakna..

Apa itu scarification
Scarifying melibatkan menggaru, menggores, membakar,  mentoreh memotong reka bentuk, gambar, atau kata-kata ke dalam kulit sebagai pengubahsuaian badan kekal. Dalam proses scarification badan, parut terbentuk dengan mengurangkan atau torehan kulit. Scarification kadang-kadang dipanggil hal menjadi sembuh kembali "cicatrization"  (dari  persamaan Perancis).
benaan bagunan yang sunguh kreative

Sesuatu yang sangat menarik bagi saya, mungkin juga anda.


The Piano House (China)


.
Bangunan yang dibina untuk pencinta muzik ini bertindak sebagai tempat persembahan dan tempat berlatih kepada pelajar-pelajar muzik dari kolej tempatan di Huainan City, timur China. Ia juga memaparkan pelbagai perancangan bandar dan prospek pembangunan dalam usaha untuk menarik minat pengunjung ke kawasan yang dibangunkan ini.

lima wanita terkuat di dunia

Kuat bukan berdasarkan kuderat tetapi berdasarkan kedudukan mereka dalam suatu organisasi, berikut adalah 5 watita yang mempuyai "power women" dengan carta kedudukan yang di undi oleh sebuah majalah terkenal dunia kemaskini terbaru nonember 2011.


Pertama.


Angela Merkel
 
Pendapatan $ 303,800 sebulan
kedudukan: Canselor, Jerman
Umur: 57
penduduk: Berlin, Jerman
Negara Kewarganegaraan: Jerman
Hometown: Hamburg, Jerman
Status Perkahwinan: Berkahwin

 

Wanita paling berkuasa di dunia mengetuai ekonomi Eropah yang paling meriah dan secara meluas dilihat sebagai pemimpin de facto Kesatuan Eropah (EU). Satu tinjauan baru-baru ini di Perancis menunjukkan bahawa Perancis mempunyai kepercayaan pemimpin Jerman (46%) berbanding dengan presiden mereka sendiri, Nicolas Sarkozy (33%). Jerman mesti mengambil langkah-langkah yang lebih berani ke arah menyelesaikan krisis hutang zon euro, walaupun risiko politik kepada parti pemerintah Merkel. Separuh langkah tidak akan lakukan. 

Bangunan yang paling menakjubkan di dunia - bahagian 2

Ini sebahagian lagi bagunan yang menabjubkan di dunia, kita sama-sama lihat.

 Atlantis (Dubai, UAE)

Forest Spiral – Hundertwasser Building (Darmstadt, Germany)


El Caminito del Rey - Laluan Paling Merbahaya di Dunia

Adakah anda seorang pengembara yang suka untuk menerima cabaran yangg melampau? Jika ya, saya cadangkan sesuatu untuk anda? Apa yang akan kamu katakan untuk berjalan di laluan pejalan kaki itu hanya 1 meter (3 kaki) lebar, telah tiada pagar dan disematkan di dinding gunung yang pada ketinggian 700 meter (2300 kaki) di bawahnya terletak sebuah sungai. Tidak gila cukup, kemudian membayangkan bahawa laluan itu dibina pada tahun 1905 dan kini ia mula  jatuh selain laluan yang ada sering tiada tempat untuk berpaut selain rod bearing logam yang ditinggalkan. Jejak maut ini dikenali sebagai laluan pejalan kaki yang paling berbahaya di dunia. Ini adalah El Caminito del Rey atau Pathway Little King.

Bangunan yang paling menakjubkan di dunia - bahagian 1

mari kita lihat menabjubkan atau sebalik nya...

 Guggenheim Museum (Bilbao, Spain)

 Habitat 67 (Montreal, Canada)

apa nak jadi kalau dah kaki nombor ekor

orang melayu kita sekarang masih percaya perkara-perkara tahyul. ini buktinya. mungkin ini petanda akhir zaman. sesuatu perbuatan mungkan akan di balas sama ada di dunia atau akhirat.

KUALA TERENGGANU: “Tiga lelaki berserban dan berjubah itu merayu sambil menangis teresak-esak kepada saya meminta pertolongan menunjukkan jalan keluar dari kawasan makam Tok Pulau Manis selepas semalaman berlegar-legar kerana tidak nampak pintu keluar,” kata Imam Masjid Pulau Manis di sini, Kori Endut.

facebook
fun page