Thursday, December 8, 2011

senarai syarikat yang telah di tolak persijilan halal(kawasan johor)

assalamulaikum. salam satu malaya. beberapa syarikat telah di tolak permohonan bagi mendapatkan sijil pengesahan halal oleh kerajaan negari johor(jabatan agama islam) pada tahun ini.


senarai syarikat yang ditolak permohonan..

  1. SEDAP CORNER SDN. BHD (JALAN ABD SAMAD) No.11-11A, Jalan Abdul Samad, 80100 Johor Bahru, Johor.
  2. SEDAP CORNER SDN. BHD (PLAZA PELANGI) Lot 503, Tingkat 5, Plaza Pelangi, Taman Pelangi, 84000 Johor bahru, Johor.
  3. SEDAP CORNER SDN. BHD (CITY SQUARE) Lot J2-13, Level 2, City Square, Jalan Wong Ah Fook, 80000 Johor Bahru, Johor.
  4. SEDAP CORNER SDN. BHD (TAMAN U) LG 09, Jusco Taman Universiti, 81300 Johor Bahru.
  5. AYAM NILAI SDN. BHD. Jalan Sawah, 81500 Pekan Nenas, Pontian, Johor.
  6. YONG PENG LUCKY GARDEN Lot 1522, Batu 1, Jalan Muar, 83700 Yong Peng, Johor.

memilih bukan kerana luaran sahaja - cerita tentang gadjet

salam satu malaya. lama dah aku nak bercerita tentang pekara nie. walau aku bukan pakar, cuma pernah merasai 'fenomena gila gadjet". yup dulu aku ada pc 2nd yang adik aku beri pada aku, aku mula membeli talifon pintar pada tahun 2006. aku mula membuat gadjet sendiri pada tahun yang sama. dan sampai hari aku sudah pernah mengunakan beberapa jenis talipon pintar. game konsul. gatjet harian. gadjet berkaitan hobi aku. semuanya dengan bermula dari penilaian survey dan baru membuat keputusan..

apapun terlebih dahulu aku nak ingatkan, semua ni kebanyakannya lebih pada nafsu kita. jadi sebaikanya pikir dahulu sebelum membeli.. apa yang perlu kita nilai terlebih dahulu..

vokal bukan sekadar rupa......

salam satu malaya. sebelum ni kawan dah post satu benda yang sama. untuk menaikan semagat sepupu kawan tu, kali ni kawan mintak jasa baik kamu semua untuk memberi kritikan yang membena. mungkin ada yang belum tahu siapa yang kawan maksudkan, boleh la lihat post ini. vokal bukan sekadar rupa?? macam ni ke? 

encik fitry.

pendapat dan pandangan kita berbeza

Assalamualaikum.. dan salam satu malaya.  dah 4 hari aku tak update blog. ada sedikit masalah teknikal.. dan aku pun agak sebuk sikit. lagipun rasa sangat tawar hati.. rasa system internet ni makin korup. korup dengan pendapat yang berbeza. sampai aku guna youtube terasa sangat pelik.. terlampau bnyak orang cuba songsangkan minda. searh la sesuatu yang baik. pasti akan keluar benda-benda yang merosakan minda. kadang kala aku sendiri tak tau kenapa keluar vedio yang seksi seksa sedang aku nak tonton vedio lain.. kenapa perlu tag sesuatu yang merosakan minda.. pikir-pikirkan angkara kita atau siapa..


facebook
fun page