Sunday, December 11, 2011

Kucing terkaya di dunia??

Dahulunya kucing ini merayau untuk mendapatkan makanan kemudian dibela seorang balu tanpa anak dan seterusnya kucing ini menerima peningalan harta sebanyak  $ 8.5 juta untuk hidup bagaikan bangsawan.

Tommaso kucing hitam berusia 4 tahun, yang pernah merayau seluruh jalan-jalan di Rome kini mampu hidup mewah tanpa perlu meminta lagi.

Dalam satu wasiat tulisan tangan  sejurus sebelum kematiannya bulan lepas, Maria Assunta, 94, mengarahkan bahawa wang dari empayar hartanahnya  deberikan kepada kucing bermata hijau yang dibela beliausetelah di ambil dari jalanan.

Remaja dipukul dengan besi kerana merokok

Pasangan dari Califonia, menyangka mereka tidak akan dikenakan tindakan oleh polis setelah membenarkan kenalannya memukul anak mereka mengunakan besi berulangkali dengan memberi alasan pehak gereja membenarkannya.

Paul Kim, 39, telah didakwa dengan kesalahan besar berhubung dengan kejadian itu. Pada hari Isnin, sekolah melaporkan bahawa remaja malang tersebut mempunyai lebam-lebam di belakang kakinya Perkhidmatan Perlindungan Kanak-kanak, yang kemudiannya diberitahu San Bernardino County Sheriff kejadian tersebut. Pihak Berkuasa mendapati bahawa Kim, dan ibu bapa kanak-kanak itu menghadiri gereja yang sama,dan mengesaki kim bertindak menghukum kana-kanak bagi pehak ibu-bapa yang lain.

tentera U.S akan di bawa keluar pada hujung tahun ini

Pada 5:34 pada 20 Mac 2003, bom mula jatuh dalam kegelapan sebelum subuh ke atas Baghdad. Satu demi satu, peluru berpandu Amerika menjerit atas bandar, lampu langit dan menandakan permulaan Perang Iraq.Ia adalah paparan besar-besaran senjata api, yang direka untuk "kejutan dan kekaguman" kuasa-kuasa penetangan Iraq. Pentagon mengatakan pertempuran adalah singkat. dan ternyata ianya adalah jangkaan yang salah, kini  sembilan tahun kemudian, pada kos lebih daripada $ 805 bilion dan   hampir 4500 rakyat Amerika di Iraq, Perang Iraq akhirnya akan berakhir.

Skandal pengondaman talifon

LONDON - jumlah orang yang telah digodam telefonnya oleh wartawan di Berita tabloid Dunia adalah kira-kira 800, polis British berkata pada Sabtu lepas.

"Kita yakin bahawa kita telah secara peribadi menghubungi semua orang-orang yang telah digodam atau yang mungkin telah digodam," kata Scotland Yard.

Polis mengenal pasti 5795 bakal mangsa telefon-hacking dalam bahan-bahan yang dikumpul oleh Glenn Mulcaire, penyiasat persendirian  yang telah dipenjara pada tahun 2007.

rumah yang menarik perhatian - pokok di dalam rumah

Pemilik kedai auto tidak pernah berniat untuk menebang pokok yang tumbuh di dalam primisnya.. dan sebenarnya poko itu tumbuh sebelum dia membena bagunan itu.

Tommy Cali bekerja dengan pokok 50 kaki tumbuhi tengah-tengah mejanya. "Kami memenggilnya rumah pokok," Cali, 59, berkata jawatannya di Cove Auto Tunda & Pemulihan di Astoria." satu ibu jari saya hijau. Saya seperti tumbuh-tumbuhan. "kata cali lagi.

Kira-kira 32 tahun yang lalu, Cali telah membuat perancangan untuk memajukan perniagaan beliau, dan bercadang untuk membenanya di hadapan rumah dimana dia berkerja membetulkan kereta. Terdapat hanya satu masalah yaitu pokok.

"Isteri saya tidak mahu saya memotong pokok itu," katanya. "Jadi, saya  dibina ia di sekitar pokok tersebut. Semua orang kata saya gila. "

Fatwa pengharaman wanita Islam dari menyentuh pisang dan lain-lain makanan berbentuk zakar???


Sebuah fatwa yang dikatakan mengharamkan menyentuh wanita daripada pisang dan timun tersebar  melalui listservs.

Arahan agama melarang wanita daripada mengendalikan pisang atau timun, kerana bentuk berbentuk zakar  "membuat mereka berfikir seks," menurut The Times of India.

10 gadjet terbaik yang dinobatkan amerika - 2011

Assalamualaikum, salam satu malaya.. dah semangnya aku suka gadjet. dan ramai yang suka gadjet. ni 10 gadjet terbaik dari us.. kita ambik yang baik je.. yang tak baik jadikan sempadan.. sila klik pada link setiap foto untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

halalkah belalang

assalamualaikum, salam satu malaya.. teringat aku masa kecil dulu ada yang memberitahu pada aku bahawa belalang boleh dimakan. dan pada suatu hari aku bersama beberapa orang rakan menangkap belalang kunyit. lalu kami panggang dan makan.. halalkah belalang?Benarkah Manusia Boleh Masuki Alam Jin?


 gambar hiasan

Banyak perkara ganjil berlaku. Salah satu yang ganjil adalah cerita mengenai manusia yang dilarikan jin masuk ke alamnya dan hilang dari alam manusia. Beberapa ketika kemudian orang berkenaan muncul balik dan memberitahu dilarikan jin. Ada orang kampung saya yang hilang, selepas tujuh hari mencarinya, tiba-tiba dia ditemui di belakang rumahnya. Betulkah cerita-cerita sebegini. Harap Dato’ dapat jelaskan.

kisah dari mastika - kisah benar Adik Iqbal Fahreen Hamdan

 "Abang tunggu mak di syurga ya!"

Mak pandang jenazah abang yang terbaring kaku. Walaupun muka sembap, perut membusung, namun mak nampak ketenangan pada wajah abang.

Mak ambil pisau. Mak potong baju-T yang tersarung pada tubuh abang, baju terkahir yang abang pakai, Mak terpaksa potong kerana kerana baju itu tidak muat untuk melalui perut abang yang 'buncit'.

Tapi, mak akan simpan baju itu. Mak tak cuci, sesekali boleh mak cium baju itu, sekadar pengubat rindu di hati. Kemudian abah kendong tubuh abang ke pangkin yang telah disediakan. Lalu abah dan mak mendikan jenazah abang. Hanya kami berdua. Mak tak mahu orang lain. Biar tangan abah dan mak yang menjiruskanair buat kali terakhir pada tubuh kecil abang. 

Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya. 

"Bang, jangan menangis. Kita selesaikan hingga ke titisan terkahir," 

begitulah kata mak pada abah. Setelah abang dimandikan, mak bantu abah kapankan jenazah abang. Pun hanya kami berdua juga. biar tangan kami saja yang memakai dan membalutkan kain terakhir pada tubuh abang. 

kemalangan jalan raya termahal dalam sejarah jepun?

TOKYO (AP) - Sekumpulan pemandu kereta mewah mengalami kemalangan melibatkan lapan Ferrari, Lamborghini dan dua Mercedes mungkin bernilai lebih daripada Us $ 1 juta keseluruhanya.

facebook
fun page