Friday, November 18, 2011

ceriakan gambar anda dengan picasa

Seperti yang dijanjikan pada post terdahulu(post ke dua aku) aku ingin kongsikan sedikit cara mudah untuk menambah mood dan feel  suatu gambar supaya lebih ceria.. untuk pegetahuan semua. aku ni wannabe. baru lagi dalam dunia melukis dengan cahaya.. jadi apa yang aku nak kongsikan berdasarkan pengalaman aku yang seikit. ilmu kita kongsi makin lama makin banyak. insya-Allah.. 


apa yang kita perlu ada ialah perisian percuma dari google yaitu picasa 3. dan memahami fungsi yang ada. seperti yang aku katakan pada post terdahulu. setelah memasang perisian picasa 3. kita boleh terus mengunakan perisian tersebut. klik pada gambar dan perisian tersebut akan memaparkan gambar pada paparan komputer. pada paparan itu, ada icon Edit in picasa. klik dan gambar tersebut kini siap sedia untuk kita ubahsuai mengikut kehendak kita.Jakim sahkan HP Sauce, Tabasco Pepper Sauce TIDAK Halal

usha punya usha ada berita terbaru dari jakim.. walau sudah sebulan berlalu.. tapi rasa bertanggung jawap untuk dikongsikan.. sebarkan.. tidak kira kamu nak copy paste tau share dimanapun..


Semua pemegang dan pemohon baru Sijil Halal Malaysia yang menggunakan produk HP Sauce dan Tabasco Pepper Sauce diarahkan menukarnya kepada produk lain yang memiliki sijil halal berikutan penemuan asid deoksiribonukleik (DNA) babi dalam produk berkenaan.

“Jakim sebelum ini telah mengambil sampel produk tersebut dan keputusan Jabatan Kimia Malaysia mengesahkan terdapat DNA babi di dalamnya.

“Mereka juga dikehendaki untuk mengemukakan resit pembelian produk baru kepada pihak kami,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

facebook
fun page